NYHETER

  • World Missionaries

Eftervårdsboende i Kandy, Sri Lanka!



Hjälp att bryta ett missbruk. När någon har levt i ett långvarigt missbruk så behöver personen ifråga en hjälp att hitta en utväg ur missbruket. Väldigt få klarar av att ta sig ur missbruket på egen hand. Därför finns det mängder av olika HVB, behandlingshem & motivationshem. En behandling ger en bra grund och verktyg att arbeta på sitt missbruk. Efter behandlingen behöver klienten ett nästa steg vilket blir en eftervård. Eftervården är viktig för att det ska bli ett bra resultat i den hela vårdkedjan.


LP BJÖRKBACKEN samarbetar med flera olika behandlingshem i Sverige som arbetar i linje med den värdegrund och etik som vi har. Vi erbjuder dessa behandlingshem en eftervård på tre månader i Sri Lanka. Eftervården har ett genomarbetat program som består av:


1. Kursen "From Zero to Hero"

2. Praktikplats på olika behandlingshem och andra sociala arbeten

3. Arbetsträning


TID

Tre månader + två veckor före och efter på Björkbackens stöd- och motivationshem.


PLATS

Vårt boende ligger ca 20 minuter från staden Kandy som man hittar ganska i mitten av Sri Lanka. Huset ligger inne i den Sri Lankesiska djungeln där djur- och växtlivet är fantastiskt. Huset är på 300m2, har sju rum och tre badrum.



Eftervårdsprogram


1. Kurs

Kursen "From Zero to Hero" är våran kurs och består av viktiga beståndsdelar. Den främsta beståndsdelen är att hjälpa personen att bryta självcentreringen för att istället utveckla empati, medkänsla och ansvar som resulterar till att man vill engagera sig för andra människor. En annan viktig del av kursen är att hjälpa personen att arbeta upp ett gott självförtroende och självbild. Vi kallar ju ofta någon som saknar värde för en "nolla", och en människa som har levt i missbruk har ofta av sin omgivning blivit betraktad som en nolla. Vi tror att alla människor har samma värde. Även människor som har misslyckats i livet måste få uppleva att man har ett värde. Under kursens gång får man möjlighet att arbeta upp sin självbild och självförtroende. Vi tar också upp andra viktiga ämnen. 


2. Praktik

I Sri Lanka har vi ett nära samarbete med andra, inhemska behandlingshem. Vi besöker dem ofta för att kunna hjälpa till på olika sätt. En viktig del av eftervården handlar om att lära sig att hjälpa andra människor: Att fokusera på andras behov istället för att vara självcentrerad. Vi kommer även att besöka andra sociala arbeten, exempelvis barnhem och en förskola för utvecklingsstörda barn.


3. Arbetsträning

Den tredje delen av eftervårdsprogrammet är viktig och handlar om arbetsträning, att arbeta med kroppen. Olyckligtvis hamnar många missbrukare ofta utanför arbetsmarknaden och vägen tillbaka dit kan bli lång. Men all statistik visar hur viktigt det är för vår hälsa och välbefinnande att ha en sysselsättning. Under vistelsen så kommer klienten att få olika arbetsuppgifter, alltifrån schemalagd städning, matlagning, enklare former av fastighetsskötsel och trädgårdsskötsel.


Besöksadress & kontaktperson

LP Björkbacken

Untra 407

81536 Tierp

www.wmrc.se



Benny Lindqvist

info@nordupplandskyrkan.se

0703 029 629

0293 311 88

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla