NYHETER

  • World Missionaries

Lyckad besök i Georgien


Under april åkte ett team från WOMIS till Georgien för att undervisa och bygga relationer med den kurdiska kyrkan i Tbilisi. Församlingen presenterade sitt arbete och sina visioner. Jag fick också möjligheten att predika på deras söndagsgudstjänst och Filip Lahtinen predikade på församlingens ungdomsmöte.


Vi träffade också många nya kontakter för det kurdiska arbetet i centralasien. Bland annat mötte jag en rysk pastor som arbetade bland Yassidier (kurdiska ursprungsbefolkningen) i Kyrgisztan. Han trodde att det bara fanns en handfull troende i landet. 

Vi fick också vetskap om att det bor hundratusentals kurder i dessa olika länder; Azerbadjan, Armenien, Georgien, Kirgisztan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakstan och Tjadikistan.

     Dessa kurder räknas som helt onådda och de har separerat sig från det övriga samhället och lever kvar i den ursprungliga kulturen, språket och traditionen. Det har varit väldigt svårt för missionärer att nå fram till dem på grund av detta. Det finns dessutom en stark hederskultur inom kurderna som gör att det är extra svårt för dem att ”konvertera” till en annan religion.

Detta är ett riktigt pionjärt arbete som jag önskar att vi får bli en del av i framtiden. På vilket sätt det blir får tiden utvisa. 

Vi kunde också ge vidare en gåva från en givare i Nya Zealand på $3.000 till deras nya fastighet för det kurdiska arbetet. De var mycket tacksamma.14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla