NYHETER

  • World Missionaries

Missionsiver till thailändarna


Under oktober åkte Micael Lahtinen och Jonas Päivärinta till Thailand för att undervisa om mission i församlingen Full Gospel Church i Prachuap. Församlingens bibelskola har ungefär 30 elever.

     - Genom undervisning och förbön ville vi förmedla missionsivern till dessa elever, säger Jonas. 


Situationen i Thailand

Thailand har en population av 68 miljoner människor. Av dessa är det bara 0.51% som är evangelikala troende. Dessutom finns det 113 olika folkgrupper i landet, varav 81 är fortfarande onådda.

     Thailand är ett stort missionsfält i behov av missionärer utifrån. De thailändska församlingarna behöver ha uppmuntran och undervisning om mission. 


Genombrott och framåtanda

Församlingen i Prachuap hade också förberett en konferens där Micael Lahtinen och Jonas Päivärinta var huvudtalare. Ungefär 400 deltagare kom till konferensen från olika delar av Thailand och även från Laos.Församlingens huvudpastor Saweang berättar att de hade bjudit in medlemmar från alla nätverksförsamlingar. Förutom församlingen i Prachuap så har pastor Saweang startat ytterligare 11 församlingar som tillhör ett och samma nätverk. 


Temat för konferensen handlade om genombrott och att våga gå framåt tillsammans med Herren. Micael och Jonas utmanade deltagarna att inte bli stillasittande utan våga gå med Herren genom dom dörrar som Han öppnar. Konferensen kokade av förväntan och en härlig närvaro av den Helige Ande belägrade alla mötena. Deltagarna fick ett möte med Herren och undervisningen träffade hjärtan. 


Vi fortsätter att be för Thailand och för våra kristna bröder och systrar. Låt oss be att missionsivern sätter sig i fötterna på dem och att nationen får uppleva en stark väckelse!

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla