NYHETER

  • World Missionaries

Nepal öppnar sig


Vi i World Missionaries har pratat om den här resan till Nepal ett tag och nu blev den äntligen en verklighet. Jag heter Björn Johansen och nyligen var jag i Kathmandu och träffade pastor Kumar Gurung. Pastor Kumar är en av Micael Lahtinens kontakter. Nu skulle vi träffas för att se om vi kunde hitta ett samarbete tillsammans. 

Innan jag kom till Nepal så hade jag frågat pastor Kumar om han hade några speciella behov som vi eventuellt kunde hjälpa honom med. Han sade då att det vore mycket tacksamt om jag kunde ta med mig varma kläder till barnen. Jag fick med mig över 30 kg som emottogs tacksamt. Vintern kommer snart till Nepal och de har ett desperat behov av varma kläder. 


Nepal är ett väldigt fattigt land. Den politiska och ekonomiska situationen är instabil och kristendomen är ett ganska nytt fenomen. 

     - Vi är den första generationen som är pånyttfödda kristna, säger pastor Kumar. 

Behovet av undervisning och utbildning av ledare är enormt stor. När jag var i hans kyrka hade pastor Kumar samlat 15 ledare för ledarutbildningen. Och hungern efter Guds ord var stor. Jag hade 3-4 sessioner om dagen och varje session varade i 2 timmar. 


Pastor Kumar har idag 17 dotterförsamlingar som är spridda över Nepal. Sammanlagt är det ungefär 2000 personer. Deras mål är att starta upp ytterligare 8 kyrkor innan år 2020. Från min synvinkel ser jag att det effektivaste sättet att arbeta i Nepal går genom ledarutbildning. Pastor Kumar är helt överens om detta och vi kommer att försöka hitta ett samarbete och lösning för det här behovet. 


Potentialen är stora i Nepal och kyrkorna växer. Det bästa för Nepal är att se de inhemska leda deras folk till Jesus. Att göra en DTS och ledarskola är den bästa investeringen för landet. Vårt mål är att göra den första kursen nästa år - 2018. 

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla