NYHETER

  • World Missionaries

Ni kom hit med välsignelsen


Under september månad åkte vi med Womis till Batticaloa (Sri Lanka) för att hålla en Jesusfestival.


Oftast brukar det inte komma mycket folk under första kvällsmötet. Istället har vi sett att momentum byggs upp efter varje kväll som gör att ryktet sprider sig och fler ansluter sig till följande kväll. Människor blir nyfikna när de hör att någon som heter Jesus botar sjuka och befriar människor från onda andar.


NI KOM HIT MED VÄLSIGNELSEN


Under första kvällen regnade det och det försämrar människornas vilja och möjlighet att ta sig till festivalen. Men en pastor möter upp oss och säger: ”Ni har kommit hit med välsignelsen”. Då berättade han att det inte hade regnat i Batticaloa på flera månader. Området hade lidit av en svår torka och det var som att Gud bekräftade evangeliets källa till liv med att sända lite regn på första kvällen.

Vi blev uppmuntrade av att höra det här men samtidigt hoppades vi på att Herren skulle hålla tillbaka regnet resten av kampanjen så att vi kunde slutföra vårt uppdrag. Så blev det. Det regnade inte mer förrän vi hade åkt iväg efter kampanjen.


EVANGELIETS PROKLAMATION OCH DEMONSTRATION


Under kvällarna predikade vi om Jesus. Jag och Micael Lahtinen delade på ansvaret och predikade varannan kväll. Proklamationen av evangeliet är inte en bisak för oss utan självaste anledningen till att vi bedriver kampanjmission. Herren har också lovat att bekräfta budskapet med tecken och under!


Under våra kampanjer får vi alltid höra underbara saker som Jesus gör i människornas liv. Denna kampanj var inget undantag. Bland annat fick vi höra en man berätta för oss om att han inte hade kunnat gå själv förrän Jesus helade honom under en av kvällarna. En kvinna kom upp på scenen och vittnade frimodigt om att hon hade plågats av en ond ande men att Jesus hade befriat henne! Det finns kraft i evangeliet.


FÖLJ MED TILL SRI LANKA I MARS


Vill du också åka med på en missionsresa där vi predikar evangeliet och ber för människors behov? Vi har en resa till Sri Lanka under mars 2019. Läs mer om resan på teamresor.com

Artikeln är skriven av Henry Holmber
Artikeln är skriven av Jonas Päivärinta

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla