NYHETER

  • World Missionaries

Plötsligt hoppade han upp, fullständigt helad!

I skrivandets stund befinner jag mig i Sri Lanka, på World Missionaries bibelskola och missionsbas. Det känns roligt att än en gång vara på plats i Sri Lanka!


Förra veckan arrangerade World Missionaries en Jesus Festival i östra delen av Sri Lanka tillsammans med lokala pastorer och deras församlingar. Därför åkte jag, Micael Lahtinen och Priyantha Dharmarathna till staden Kalmunai (där festivalen skulle hållas).


Första kvällsmötet

Vi anlände till kampanjplatsen och möttes upp av glada pastorer och församlingsmedlemmar. På scenen stod musikerna och ungdomskören och övade inför kvällsmötet. En stund efter började det komma en del folk, och kvällen drog igång med sång och musik. Vi blev officiellt välkomnade av pastorerna och när det var dags för predikan så tog Micael mikrofonen och predikade budskapet om Jesus. Efter predikan gav han en inbjudan till frälsning och förbön. Det kom fram människor som ville ge gensvar på budskapet. Gud gjorde direkta ingripanden under kvällen som människor vittnade om på scenen.
Kvällsmötet slutade ungefär tre timmar senare och vi begav oss iväg för att äta och sova.


En stor hunger bland ledarna och pastorerna

Nästa morgon fick vi gå upp tidigt för att undervisa på en ledarkonferens. Det var många ledare och pastorer som hade kommit för att ta del av undervisningen. Det gick inte att ta miste på deras hunger efter Herren.


Plötsligt hoppade han upp, fullständigt helad!

Vi hann inte riktigt landa efter ledarkonferensen förrän det var dags att åka till kampanjplatsen. Den här kvällen var det min tur att predika och temat för kvällen handlade om den återfunne sonen (Lukasevangeliet 15). Efter predikan gjorde jag en sedvanlig inbjudan till frälsning och förbön.


"Mitt under mitt prat hoppar mannen upp och är fullständigt helad"


Vi hade lagt märke till en man som hade haltat till kampanjplatsen med hjälp av en vän. Han såg väldigt uppgiven ut och han blev buren framför scenen medan jag pratade. Efter en tid av bön började jag instruera människor att testa om Herren hade gjort ett mirakel i deras liv. Mitt under mitt prat hoppar den här mannen upp och är fullständigt helad. Han var både chockad och glad på samma gång. Folket brister ut i glädjerop och mannen kommer upp på scenen för att berätta om miraklet. Han berättade att han inte hade kunnat stå eller gå själv, men att han nu hade blivit helad! Det visade sig också att han var en hindu som nu ville börja tro på Jesus Kristus! Det var mäktigt! Herren botade även döva öron, ryggsmärta och andra krämpor under kvällen.


Vi åkte från kampanjkvällen med en god eftersmak.


Under sista kvällen fick vi hämta fler stolar

Sista dagen av kampanjen. Vi åkte på eftermiddagen till kampanjplatsen för att förbereda mötet. Våra elever från Womis bibelskola var på plats och hjälpte till med det som behövdes. De var väldigt exalterade över allt som Herren hade gjort under dagarna. Eleverna fick också medverka med sång och vittnesbörd under mötena."Ryktet hade spridit sig, Jesus var på plats i Kalmunai för att frälsa syndare och bota sjuka."

Plötsligt såg vi att den mannen som inte hade kunnat gå eller stå kom nu gående till kampanjplatsen med sin familj. Det var en mäktig syn!


Den här kvällen predikade vår nationella koordinator Priyantha, och mycket folk hade kommit för att lyssna. Vi var tvungna att hämta en extra last med stolar för att kunna erbjuda plats till alla som hade kommit. Ryktet hade spridit sig, Jesus var på plats i Kalmunai för att frälsa syndare och bota sjuka.Priyantha predikade passionerat och eldigt. Han bjöd folk att komma fram till frälsning och förbön. Många kom fram. Även denna kväll gjorde Herren mäktiga saker. Folk blev befriade från onda andar, sjuka blev botade och syndernas förlåtelse togs emot med öppna hjärtan!


Tack till er som står med oss i bön. Vi är glada över alla våra medarbetare i missionen. Vår vision är att kunna nå längre med budskapet. Vi vill göra det genom utomhuskampanjer, men också genom att träna den lokala befolkningen genom bibelskolor och ledarträning så att de kan bli väl rustade för missionen. Om du upplever att du vill bli en del av vårt arbete så vill vi uppmuntra dig att ta kontakt med oss. Om du vill bli månadsgivare kan du klicka här för att läsa mer.


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla